Az Isocell cellulóz hőszigetelés előnyei

 

·         Sokrétű felhasználás

A cellulózszigetelés befújásos technológiával tetőterekbe, padlásterekbe, közbenső födémekbe és könnyűszerkezetes építményeknél külső és belső falakba is résmentesen elhelyezhető.


·         Meleg elleni hőszigetelés

Nyáron a szigetelés hatékonysága a fázis eltolódással mérhető. A nyári melegben a cellulózszigetelés a térelhatárolókon keresztüli hőterhelést elnyújtja, emiatt a napi legmagasabb hőmérséklet akkor éri el a lakrészt, amikor a külső hőmérséklet már olyan alacsony, hogy szellőztetéssel a sugárzó hőt lehetséges ellensúlyozni.

 

·          Nyári hő védelem

Az ISOCELL szigeteléssel készített tetőtéri helyiségek klímája kellemes és hűs, ezáltal kényelmes életteret ad a bentlakóknak.

A mérések és a tapasztalat azt mutatja, hogy több mint 5 ° C-al hidegebb érezhető a hagyományosan épített épületekhez viszonyítva. A nyáron, a nappali és éjjel külső hőmérséklet ingadozása igen nagy, ezért a tetőfelületek különösen ki vannak téve a túlmelegedésnek.

A cél a nyári melegben egy kényelmes hőmérsékleti stabilitás elérése.

Az ISOCELL szigetelőanyag nagy hőtárolási kapacitásával, alacsony hővezetési és nagy sűrűségével ez könnyen elérhető.



·         ISOCELL a nyári meleg ellen 

Az a szigetelőanyag, amelyet télen energiatakarékosság céljából használunk, nem biztos, hogy nyáron is megvéd a hőség ellen. Amíg a hideg elleni hőszigetelés legfontosabb mérőszáma a hőátbocsátási tényező ( un. k-érték ), addig a meleg elleni hőszigetelés hatékonyságát a fáziseltolódás mértéke jellemzi. A fáziseltolódás értéke órában adja meg, hogy mennyi késéssel ér a nyári forróság egy épületrész külsejéből a belső lakótérbe. A fáziseltolódás annál nagyobb, minél magasabb a beépített szigetelőanyag hőkapacitása. A nyári meleg hőszigetelés fő célja, hogy a tetőn és a falakon keresztüli hőhatást úgy elnyújtsuk, hogy a napi legmagasabb hőmérséklet akkor érje el a lakrészt, amikor a külső hőmérséklet már annyira alacsony, hogy a felületek sugárzó hőjét szellőztetéssel ellensúlyozni tudjuk.

 

Összehasonlításul néhány szigetelőanyag fáziseltolódás értéke:

 

·         Cellulóz: 4,6 óra

 

·         Üveggyapot: 0,9 óra

 

·         Kőzetgyapot: 0,6 óra

 

·         Légáteresztő képesség

A párafelvevő képességgel nemcsak víz párát, hanem más gázokat is képes megkötni és a szerkezeten keresztül a környezetbe visszadiffundálni.

Légáteresztő képessége nem helyesíti a szellőztetést, de a belső egészséges klíma javítását elősegíti.

 

·         Páratárolási képesség 

Az ISOCELL képes tárolni a párát ugyan- úgy, mint a fa. Eredendően fából keletkezik, ezért ezt a tulajdonságát a génjeiben hozza magával.

A belső szerkezet mindig képes a regenerálódásra, és így páratartalmat szabályozza.

A műanyag fólia használata nem szükséges (a nagy páraszabályzási tulajdonság miatt), ezért ÖKO NATUR papírfólia használata előnyösebb (Sd: 6,5 m). A belső oldalon légzáró, szélzáró felület kialakítás azonban elengedhetetlen.

 

·         Szigetelőanyagok hőtárolása

Az ISOCELL hőszigetelő anyag más használatos szigetelőanyagokhoz képest a nagy hőtárolási kapacitásával is kitűnik. Az alapanyag (fa) tulajdonságait magában hordozza, ezért egyedül állóan alkalmas a nyári hővédelemre.

 

·         Nedvességvédelem 

A cellulózszigetelés képes nedvességet felvenni és leadni anélkül, hogy a szigetelőképessége romlana, így igen erősen fokozza a lakásban a komfortérzetet.

 

·         Hatékony tűzvédelem 

A bórátok (ásványi sók) porszerű anyagok, kristályszerkezetükben nagy mennyiségben kötött víz található, amely hő hatására felszabadul. Az Isocell tűzállósági besorolása B-2 ENA borátokból a keletkezett hő hatására a víz elpárolog, a keletkező vízgőz a levegőben a lángok terjedését gátolja, akadályozza. Minél nagyobb a hő képződés, annál több borát olvad el, így a felületén egy védőfolyadék burkot alkot. Az égési folyamat megáll az oxigén elvonástól, a szigetelőanyag némi késéssel a felületén elszenesedik.

 

·         Magas tűzállóság és hangszigetelés

A B-2 EN besorolással az egyik legmagasabb tűzállósági bizonyítvánnyal rendelkezik. A hangszigetelés 7 db-el jobb, mint az általános szigetelőanyagoké.

 

 

·         Teljesen természetes

 Közönséges fekete újságpapír újrahasznosítása révén nyerjük ezt az igen hatékony szigetelőanyagot.Az isocell természetes alapanyagból, cellulózból származik A papír a darálást követően pelyhekké alakul melyet a szigetelő gép könnyen az üregekbe tud fújni.

 

 




·         Jó kitöltő képesség

 A cellulózszigetelés pelyhes állagának köszönhetően az olyan üregeket is teljesen kitölti, melyeket a gyapot alapú szigetelő anyagok résmentesen igen nehezen töltenek ki.Az Isocell kitölti a rendelkezésére álló helyet

·         Időtakarékos kivitelezés

A modern befújógépek segítségével, kiemelkedően gyorsan és bontásmentesen helyezhető el a cellulózszigetelés.

 

·         Károsanyagmentes

Teljesen természetes, egészségre ártalmatlan.

 
·         Hatékony kivitelezés

Előnyeinek köszönhetően könnyen alkalmazható új építkezéseknél és régi szigetelések javításánál is.

 

·         Ellenőrzött minőség

Az általunk forgalmazott Isocell szigetelés folyamatos külső és belső ellenőrzése garantálja a termék magas színvonalát.

 

·        ISOCELL szagtalan, nem illékony 

 

·         Kártevőmentes

 

A papírpelyhekhez hozzáadott ásványi sók által különösen jól ellenáll a rothadásnak, gombásodásnak és a kártevőknek.

 

·         Sokoldalú, változó, a jótékony

A 90-es évek elején a ISOCELL márkanév az ausztriai és német piacon nagy sikereket ért el. A siker folyamatos, passzívházak, műemlék épületek, kis energia igényű épületek, és természetesen hagyományos épületeknél előszeretettel alkalmazzák.

Az építészek, tervezők a termék sokoldalúságát és gyors bedolgozásának lehetőségét hamar felismerték.

 

·         Borátok a hétköznapokban

Ez a magas szintű tűzbiztonság, amely a borátok adják a ISOCELL szigetelésnél, nem káros az egészségre. Ma már tudjuk, hogy a fehér só környezetünkben mindenütt előfordul a növények, a világ óceánjai, a felszín alatti vizek, és még az élelmiszerekben is található. Nem illékony és nem mérgező.

 

Pezocell qr névjegy

pezowood_qr.png

Translate..

Ízelítő

Cellulóz szigetelés gerendaházban

Duplafalas gerendaház Isocell hőszigetelése

A gerendaházak hőszigetelése, szélzártása és párafékezése az egyik legnagyobb feladat, amelyet nagyon ritkán sikerül jól megoldani. A boronafal nem tökéletesen zár, akármilyen jó minőségű is. Összeépítés után roskad még 1-2 évig, az ebből eredő mozgásokis réseket hozhatnak létre, ami újabb rés a házon. Bővebben>>